Nieuw op de website

Op deze pagina vind je items die later zijn toegevoegd aan de website en die hier extra onder de aandacht worden gebracht zodat eenieder weet welke "nieuwe" zaken er op de website komen.

 

18 juli 2024 - Geschikt hotel gezocht

Nu de voorjaarsrit 2024 al even achter de rug is, komt de eerste voorbereiding voor de volgende voorjaarsrit in april 2025 er al weer aan. We denken opnieuw aan een vierdaagse: een dag heen, twee lokale rondritten en weer een dag terug. Qua tijd denken we aan vertrek op dinsdag 22 april en terugkomst op vrijdag 25 april.

Het eerste ding dat gedaan moet worden is het vinden van een geschikt motorhotel voor 12 personen op een eenpersoonskamer met drie dagen halfpension, bij voorkeur in Duitsland (Eifel, Moezel oid).

Wanneer iemand, liefst uit eigen ervaring, een dergelijk hotel weet, hoor ik dat graag.

Bij voorbaat dank,

b.breve@onsnet.nu

 

Avond "Hoe te handelen bij een motorongeval" zeer geslaagd

De presentatie van Corine Toirkens over "Hoe te handelen bij een motorongeval" op 15 april 2024 was goed bezocht en zeer geslaagd. Wil je er meer over weten klik dan hier.

 
Maandagavond 15 april - Extra bijeenkomst met Corine Toirkens over hoe te handelen bij een motorongeval
 
We staan aan het begin van hopelijk een geweldig motorseizoen zonder ongelukken. Er staan 13 dagritten gepland, een vierdaagse en een zesdaagse.
Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar stel dat er wat gebeurt, wat doe je dan? Stel dat in de groep iemand valt, ergens tegen aan rijdt of betrokken raakt bij een botsing en gewond raakt; hoe handel je dan? We weten het niet goed. Dat moet anders!
 
Klik op onderstaande button om naar de uitnodiging te gaan.

 

Nieuwjaarsreceptie/jaarvergadering 2024

Na vier jaar van afwezigheid vond op 15 januari 2024 weer een feestelijke nieuwjaarsreceptie/jaarvergadering met partners plaats waardoor deze oude traditie weer in ere hersteld werd. Met de aanwezigheid van meer dan 40 leden en partners begonnen we aan een veelbelovende avond met heerlijke hapjes en drankjes.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie/jaarvergadering ligt de nadruk altijd op het gezellig samenzijn van leden en partner en dat was deze avond natuurlijk ook zo. Na een korte jaarvergadering waar het verslag van de secretaris en de penningmeester even werden doorgenomen en de bestuurswisseling werd geformaliseerd werd er al snel overgestapt naar het informele gedeelte van de avond. 

Het was fijn om te zien dat er veel nieuwe leden, die in 2023 lid zijn geworden, ook op deze avond met hun partner aanwezig waren. Tijdens de Pubkwis, waarbij gewisseld werd van tafel, werd er uitgebreid met iedereen kennisgemaakt en ontstond er een gezellige sfeer die na afloop nog lekker doorging.

Al met al een prachtige avond voor MC Veteranen waarbij is gebleken dat een nieuwjaarsreceptie/jaarvergadering echt wel een jaarlijks evenement moet blijven.

De foto's van deze avond kun je vinden in Archief/Foto's/Foto's 2024/Nieuwjaarsreceptie 15 januari 2024 of klik hier

Het sociaal- en financieel jaarverslag van 2023 kun je vinden in Archief/Verslagen/Verslagen/Jaarverslagen of klik hier

Het verslag van de (korte) jaarvergadering vind je in Archief/Verslagen/Verslagen of klik hier

 

Vrijdag 9 februari - Bezoek oude motoren Yesterdays

Veteranenlid Wim Verdonschot nodigt de leden van onze motorclub uit voor een bezoek op vrijdag 9 februari aan de showroom van Yesterdays in Nederweert waar enkele honderden oude motoren zijn te bezichtigen.

Sinds Wim met pensioen is, werkt hij twee dagen per week bij een vriend die een bedrijf heeft dat handelt in antieke motoren. Samen met enkele andere mensen zorgt hij ervoor dat deze motoren lopend worden gemaakt en dat alle oorspronkelijke functies van de motor weer naar behoren werken. Daarna worden de motoren gepoetst, gefotografeerd en op de website van Yesterdays gezet. Yesterdays heeft een werkplaats, een kantoor en een als museum ingerichte showroom met enkele honderden motoren. Het bedrijf is gevestigd aan de Pannenweg 260 in Nederweert, vlakbij de A2.

Het bezoek is gepland op vrijdag 9 februari van 10.00 tot 12.00 uur. We verzamelen om 10.00 uur voor de ingang. Mocht je geïnteresseerd zijn in dit bezoek, schrijf je dan onderstaand in. Dit kan tot 4 februari. Daarna overlegt Wim met de eigenaren van Yesterdays vwb bevestiging en organisatie.

 

Epiloog

Jaarplan 2024

Het jaar 2023 loopt teneinde. De laatste clubbijeenkomst van het jaar is geweest. Het jaarplan 2023 is helemaal afgewerkt. Dank aan allen die ertoe hebben bijgedragen om dit jaarplan een succes te maken. Het nieuwe jaarplan 2024 staat inmiddels in zijn volle breedte op de website.

Nieuwjaarsreceptie/jaarvergadering

Op 15 januari komen we weer met zijn allen bijeen; op onze in ere herstelde feestelijke nieuwjaarsreceptie/jaarvergadering. We vragen van iedereen een kleine geldelijke bijdrage van EUR 7,00 per persoon, te voldoen aan de penningmeester bij binnenkomst. Verzoeke om gepast te betalen. 

Voor- en Najaarsrit

In verband met hotelreserveringen is het noodzakelijk dat we op tijd weten met hoeveel personen we zijn. Wanneer je dat nog niet hebt gedaan, je kunt je nog tot 15 januari voor de Voorjaarsrit en de Najaarsrit opgeven. Daarna maken we de hotelreserveringen definitief. Afzeggen blijf natuurlijk nog mogelijk, maar een kamer bijplussen lukt vaak niet meer.

 

Geen koffiebekertjes meer in Kwetternest

Beste Veteranen, per 1 januari 2024 zijn kartonnen bekertjes verboden. Je zult deze dus niet meer aantreffen bij het koffieapparaat. Iedereen kan vanaf dan gebruik maken van de afwasbare kopjes en schoteltjes. Vanzelfsprekend moet je deze even zelf afwassen, afdrogen en op de daarvoor bestemde plaats terugzetten voordat je naar huis gaat. Voor ieder een kleine moeite en op deze manier blijft het Kwetternest netjes opgeruimd en hoeft er niemand zich te bekommeren om het in- en uitruimen van de afwasmachine.

Alvast bedankt voor de medewerking.

Het bestuur.

 

Uitnodiging Najaarsrit 2024 Rondrit Mooi Duitsland

De najaarsrit is ook klaar. Ben je geïnteresseerd in deze 6-daagse reis klik dan hieronder op de uitnodiging en lees verder.

 

Uitnodiging Voorjaarsrit 2024

De voorjaarsrit is klaar. Nu is het zaak om het hotel vast te leggen.
Wanneer je geïnteresseerd bent in deze vierdaagse voorjaarsrit, klik dan door naar de uitnodiging en lees verder.

 

24 oktober 2024 - Nieuwjaarsreceptie/jaarvergadering 2024

Na vier jaar van afwezigheid is het gelukt om de oude traditie van een feestelijke nieuwjaarsreceptie/jaarvergadering met partners in ere te herstellen. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in het Kwetternest op maandagavond 15 januari 2024.

 

18 oktober - Jaarplan 2024

In de vergadering van 16 oktober jl. heeft het bestuur het jaarplan 2024 gepresenteerd. Het jaarplan 2024 vind je via de laatste button van het jaarplan 2023 of klik hier om direct naar het jaarplan 2024 te gaan.

Ten opzichte van 2023 zijn er een aantal wijzigingen:

  • Het aantal maandagavonden is met drie teruggebracht. De overgebleven avonden zijn voornamelijk buiten het seizoen gepland wanneer er geen ritten zijn; dus vooral in het voor- en in het najaar.
  • De informele bijeenkomsten, zonder leiding/agenda zijn na een jaar van proberen, weer vervallen. Het bestuur voelde zich er wat ongemakkelijk bij. De avonden kwamen moeilijk op gang.
  • Het aantal ledenvergaderingen is weer toegenomen van drie naar vijf en verder aangevuld met twee zgn rittenbesprekingen waarbij alles wat te maken heeft met het organiseren van een clubrit en het maken ervan in Basecamp aan de orde komt.
  • Er zijn dertien clubritten gepland, verdeeld in korte, middellange en lange ritten, dus voor elk wat wils. Deze clubritten zijn allemaal nieuw gemaakt in Basecamp, compleet met mogelijke koffie- en lunchadressen en benenstrekpunten. De taak van de rittencommissie wordt uitgebeid in die zin dat het voorrijden van de ritten in 2024 zal worden verdeeld over alle leden van de commissie. De taken van de ritleider gedurende de clubrit blijven hetzelfde.
  • Er zijn weer twee meerdaagse ritten gepland. Een vierdaagse in het voorjaar en een zesdaagse in het najaar. In verband met het vroegtijdig reserveren van hotelaccommodatie zullen leden gevraagd worden om zich ook vroegtijdig aan te melden.

 

11 mei 2023 – Maximaal aantal leden

De laatste maanden hebben zich zoveel nieuwe leden aangemeld dat de grens is bereikt. Het bestuur heeft de grens op maximaal 40 leden gesteld. Kijk voor verdere uitleg bij Onze club/Aanmelden nieuwe leden of druk op onderstaande button dan kom je er ook.

 

10 mei 2023 - "Zicht clubkleding" tijdens bijeenkomst 15 mei 2023 

Op de bijeenkomst van maandagavond 15 mei 2023 zorgt Thieu B. ervoor dat er "zicht clubkleding" is. Voor degene die nog clubkleding willen aanschaffen is dit een uitgelezen mogelijkheid om deze voor aanschaf nog even te bekijken.

 

9 mei 2023 - Foto's van de voorjaarsrit in de Eifel 

De foto's van de voorjaarsrit in de Eifel zijn beschikbaar. Je kunt ze vinden in Archief/Foto's/Foto's 2023. Maar door op onderstaande button te klikken kom je er ook.

 

25 april 2023 - Bestuurscrisis afgewend

Het bestuur is er in geslaagd om nieuwe bestuursleden te vinden voor alle drie de bestuursfunkties. Klik op onderstaande button voor meer informatie over het nieuwe bestuur.

 

19 april 2023 - Clubkleding

Op de pagina "Onze club" is een button gekomen "Clubkleding". Mocht je dus clubkleding willen hebben of je bestaande clubkleding willen vernieuwen dan kun dat via deze button regelen. Maar door op onderstaande button te klikken kom je er ook.

 

30 maart 2023 - MC Veteranen artikel in Paas editie van Grootpeelland

In de Paas editie van Grootpeelland is ons MC Veteranen artikel "70 is het nieuwe 50" geplaatst. Groot Peelland wordt maandelijks verspreid in Helmond, Deurne, Gerwen, Nederwetten, Vlierden, Asten, Liessel, Someren, Mierlo, Gemert, Bakel, Milheeze, De Mortel, Aarle-Rixtel, Lieshout en Beek en Donk. De oplage is zeer groot en telt meer dan 100.000 exemplaren, een heel groot bereik. Het artikel kun je vinden in Onze club/MC Veteranen in de media. Maar door op onderstaande button te klikken kom je er ook.

 

27 maart 2023 - Contant geld tijdens de clubritten

Zorg dat je contant geld bij je hebt bij de clubritten i.vm. het afrekenen tijdens koffie en/of lunch. Je vind een uitgebreidere toelichting in het document wat staat in Archief/Documenten. Maar door op onderstaande button te klikken kom je er ook.

 

2 maart 2023 - Promotie van onze club in de media

In de verschillende weekbladen in de regio is er een artikel van onze club geplaats. Aangezien we behoefte hebben aan nieuwe leden is er gekozen om via de regionale weekbladen in eerste instantie meer bekendheid te geven aan MC Veteranen. De artikelen die geplaatst zijn kun je vinden in Onze club/MC Veteranen in de media. Maar door op onderstaande button te klikken kom je er ook.

 

6 februari 2023 - Basecamp bestanden

Er staan 2 nieuwe Basecamp bestanden op de website. Dit zijn de bestanden "Koffie en Lunchadressen" en "Alpenpassen". Deze bestanden zijn erg handig bij het zoeken van de betreffende items en helpen bij het maken van routes. Vooral de juiste plekken van deze locaties zijn belangrijk en zijn zo gekozen dat ze op de weg liggen waarover je in de route rijdt waardoor de route goed blijft werken. Je vind deze bestanden onder Archief/Documenten/Alleen voor leden. Maar door op onderstaande button te klikken kom je er ook.

 

4 februari 2023 - Alleen voor leden

Op de pagina waar alle documenten staan is rechtsonder een knop bijgekomen "Alleen voor leden". Hier plaatsen we bestanden die alleen beschikbaar worden gemaakt voor leden en dus met een wachtwoord zijn afgeschermd. Je vind deze knop in Archief/Documenten. Maar door op onderstaande button te klikken kom je er ook.