Uitnodiging 15 april:  Hoe te handelen bij een Motor ongeval

 

We staan aan het begin van hopelijk een geweldig motorseizoen zonder ongelukken. Er staan 13 dagritten gepland, een vierdaagse en een zesdaagse. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar stel dat er wat gebeurt, wat doe je dan? Stel dat in de groep iemand valt, ergens tegen aan rijdt of betrokken raakt bij een botsing en gewond raakt; hoe handel je dan? We weten het niet goed. Dat moet anders!

 

Uitleg en instructie door een specialist

Het verheugt ons dat wij op maandagavond 15 april om 20.00 uur in het Kwetternest hierover een extra bijeenkomst hebben kunnen organiseren, waarbij wij uitgebreide uitleg en instructies zullen ontvangen van Mw. Corine Toirkens, een topdeskundige en ervaringsspecialist op dit gebied.

Corine komt uit de ambulancewereld. Ze heeft daar bijna 30 jaar gewerkt op de ambulance, als meldkamercentralist, als rij-instructeur bijzonder weggedrag en als ontwikkeltrainer. Daarnaast is ze ook gecertificeerd motorrij-instructeur bij de politie.

Ze heeft een passie voor motorrijden en het uitleren van vaardigheden op het gebied van eerste hulp en reanimatie. Gedurende haar 30 jaar op de ambulance heeft ze vele motorrijders in de kreukels zien liggen en weet ze uit zeer praktische ervaring hoe daarmee om te gaan. Gedurende de hele avond zal Corine ons op verschillende manieren uitleg geven over wat je moet doen bij een motorongeval.

Het verzoek van Corine is dat iedereen op die avond zijn helm meebrengt. En ook wil ze graag dat iemand van ons in zijn volledige motoroutfit meehelpt bij de verschillende demonstraties. Laat degene die dat zou willen doen, zich even melden bij het bestuur. 

Het zal een bijzondere avond worden; een must voor iedere motorrijder

 

Inschrijving

Wanneer je deze avond mee wilt maken, verzoeken we je om je liefst vòòr 8 april onderstaand in te schrijven, opdat wij op tijd weten met hoeveel personen we zijn. Van iedere deelnemer vragen we een eigen bijdrage van EUR 5 voor de dekking van de kosten. Gelieve deze bijdrage bij binnenkomst te voldoen in gepast geld. Er staat hiervoor een schaal op het aanrecht.

Wij kijken uit naar een grote opkomst!

Het bestuur