Uitnodiging Najaarsrit 2024 Rondrit Mooi Duitsland

Van maandag 9 september t/m zaterdag 14 september 2024 staat onze zesdaagse najaarsrit genaamd Rondrit Mooi Duitsland gepland.

Rondrit Mooi Duitsland: onze najaarsrit kenmerkt zich door een veelheid van verschillende streken van Duitsland zonder dat we de nadruk leggen op één specifiek gebied. Als je vanuit Nederland vertrekt dan kan het bijna niet anders dan dat je in de, voor velen al enigszins bekende, Eifel begint. Vervolgens doorkruisen we het Moezel gebied en komen we in het Pfalzerwald waar we de eerste keer overnachten. Op dag 2 rijden we verder door het Pfalzerwald, via een klein hoekje Frankrijk, het Zwarte Woud in waar we 2 keer overnachten omdat we op dag 3 een Zwarte Woud rondje doen. Op dag 4 rijden we via mooie wegen door het noorden van het Zwarte Woud weer naar boven waar we, net voor Sinsheim, overnachten. Op dag 5 doorkruisen we het Neckardal en het Odenwald en rijden we via de Bayrische Spessart richting de Taunus waar we onze laatste overnachting hebben. Dag 6 vanuit de Taunus via Rheindahl en Westerwald richting het Arhtal en vervolgens weer terug via de Eifel naar het einde van de najaarsrit. Op 2 dagen zijn er mogelijkheden voor bezienswaardigheden maar daar later meer over in het roadbook.

We overnachten in vier verschillende hotels waar we verblijven in 2-persoons kamers voor alleen gebruik op basis van halfpension. De prijzen van de hotels variëren van dag 1: € 119 pppd, dag 2 en 3 €133 pppd, dag 4 € 93 pppd en dag 5 €110 pppd. Er zit nogal wat verschil in de prijzen maar het zijn dan ook heel verschillende hotels. Totale verblijfskosten inclusief ontbijt en diners voor deze 6-daagse reis (5 nachten dus) is € 588,=. 

Momenteel liggen er offertes voor 12 kamers in de vier verschillende hotels met de afspraak dat ik uiterlijk half januari de definitieve aantallen doorgeef. 

Dus: wanneer je meewilt met de Rondrit Mooi Duitsland, geef je dan a.u.b snel op zodat we deze leuke reis definitief kunnen maken.

Jacq van Brussel