Donderdag 4 juli - Leudal

Lengte: 178 km 

Vertrektijd: 10:00 uur

Vertrek vanaf: Parkeerplaats de Hongerman, Hoge Braje 1 Nuenen

Eindpunt: Esso Tankstation, Smits van Oyenlaan 1002 Nuenen

Ritleider: Jacq Linssen

Voorgereden: 16 juni 2024

Extra kosten: geen

Omschrijving:

De rit van 4 juli brengt ons langs het Nationaal Park De Groote Peel en natuurlijk naar het Leudal. Gelegen in de gemeente Leudal (tussen Weert en Roermond) vormt natuurgebied Leudal hét visitekaartje van deze regio. Het gebied wordt veelvuldig bezongen en beschreven.  En terecht! Want waar vind je binnen onze landsgrenzen nog een cultuurlandschap dat zoveel te bieden heeft op het gebied van ontstaansgeschiedenis, archeologie, streekhistorie, natuur, bos en landschap.

Ook kastelen en boerderijen, vele wind- en watermolens, kloosters, kerken en kapellen verraden een woelige geschiedenis. Uiteraard ontbreken ook grafheuvels en houtwallen niet.

Allereerst gaan wij naar het koffieadres Buitencentrum de Pelen dat aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel ligt in de buurt van de gemeente Ospel. In het buitencentrum de Pelen komt geen bediening aan tafel. Aan de  balie kan je consumpties bestellen en direct afrekenen.

Na de koffiepauze gaan wij via prachtige wegen door de gemeente Leudal naar het lunchadres restaurant E11F in de gemeente Panningen. Hier kan à la carte worden besteld en apart worden afgerekend.

Na de lunch stoppen wij nog even om de benen te strekken bij de Berkendonk aan de oostkant van Helmond, waarna wij weer terug rijden naar Nuenen.

4 juli 2024 - Leudal - 178 km
57 downloads
4 juli 2024 - Routekaartje Leudal

Als u deelneemt aan een rit van MC Veteranen, gaat u ermee accoord dat er nadien mogelijk beeldmateriaal van u op de website wordt gepubliceerd. Indien u hier bezwaar tegen heeft maar toch graag aan de rit wilt deelnemen, dient u dit voor aanvang van de rit aan de organisator van de rit cq de ritleider kenbaar te maken.