Donderdag 2 mei - De Peel

Lengte: 155 km 

Vertrektijd: 10:00 uur

Vertrek vanaf: Parkeerterrein Hoge Brake te Nuenen

Eindpunt: Pastoorsmast te Nuenen

Ritleider: René van D. (Tel. 06 1919 0252)

Voorgereden: 18 mei 2024

Extra kosten: geen

Historie van ritomgeving: 

De Peel is een grotendeels afgegraven hoogveengebied op de grens van de Nederlandse provincies Noord-Brabant en LimburgHet hoogveengebied strekte zich ongeveer uit van Weert in het zuiden tot Grave in het noorden. Eeuwenlang vormde het een rijksgrens.
Een uniek veengebied dus met vennen, moerassen, vaarten en bossen. Oorspronkelijk 30.000 ha. groot. Van vroeger uit bekend om zijn turfwinning. Een gebied bij uitstek geschikt voor fietsers en wandelaars. En dus ook voor ons als motorrijders.

De rit: 

We starten bij het Kwetternest (Nuenen) en rijden als slingerend naar Boekel. Daar kunnen we een kopje koffie drinken bij La Compagnie (Kerkstraat 52). We vervolgen de route richting Deurne en rijden door een bijzonder gebied "Siberie": een nagenoeg onontgonnen gebied in de uithoek van Overloon, uitgegroeid tot een klein buurtschap van zo'n 7 woningen. In Deurne wordt de lunch (binnen dan wel buiten) genuttigd in Het Boerenhuis. Na de lunch vervolgen we het derde deel van deze dagtocht,  richting Nuenen. Zo'n kleine 20 km voor het einde dan deze rit stoppen we nog even voor een pauze (voor het ontspannen van de spieren, een rokertje, het nuttigen van eigen drank & spijzen, 'n toiletgang in een natuurlijke omgeving, een leuk gesprek met elkaar, etc.). Bij het eindpunt aangekomen kunnen we allemaal weer individueel huiswaarts keren.
Hopelijk een mooie en leuke dagrit voor allen die meegaan."

 

2 mei 2024 - De Peel - 155 km
53 downloads
2 mei 2024 - Routekaartje De Peel - 155 km

Als u deelneemt aan een rit van MC Veteranen, gaat u ermee accoord dat er nadien mogelijk beeldmateriaal van u op de website wordt gepubliceerd. Indien u hier bezwaar tegen heeft maar toch graag aan de rit wilt deelnemen, dient u dit voor aanvang van de rit aan de organisator van de rit cq de ritleider kenbaar te maken.