Dinsdag 21 mei - Naar Maas, Rijn en Lek

Lengte: 238 km

Vertrektijd: 10:00 uur

Vertrek vanaf: Parkeerplaats Hongerman, Hoge Brake 1, Nuenen

Eindpunt: Shellpomp aan de Kennedylaan in Eindhoven

Ritleider: Brend B.

Voorgereden: 7 en 10 mei 2024

Extra kosten: veerboot Megen EUR 2,80. Contant geld meenemen voor de lunch.

Omschrijving:

Omdat grote stukken van de Waaldijk onberijdbaar zijn, is de rit “naar de Waal” omgebouwd naar “naar de Maas, Rijn en Lek”. De rit is 238 km lang. Dat lijkt veel maar er zit ook een aanrijd- en een terugrijdstuk in. Het is een echte dijkenrit. Het leuke aan dijken rijden is, je zit hoog, je hebt vaak een prachtig uitzicht en de dijken hebben vaak lekkere lange bochten. Na een klein stukje binnendoor rijden we bij Son de A50 op voor 38 km snelweg naar Ravenstein; daar begint het dijken rijden. Allereerst langs de Maas. Bij Megen steken we met een veerboot de rivier over (EUR 2,80). Koffie is er daarna bij Ohlala in Beneden-Leeuwen, een ijstent met lekkere koffie (EUR 3,00). De capuccino kost er EUR 3,30. We parkeren de motoren bij het pand ervoor, dat leeg staat.  

Na de koffie steken we de Waal over en rijden we de Betuwe in, dat aan de andere kant begrensd wordt door de Rijn. Na een flink stuk Rijnbanddijk steken we het Amsterdam-Rijnkanaal over, waarna we onze weg voortzetten langs de Lek. Voorbij Culemborg buigen we weer af naar het zuiden en rijden we door de Betuwe naar ons lunchadres in Beesd. Het viel niet mee om een lunchadres te vinden dat op de dinsdag (na Pinksteren) geopend is. We kunnen terecht bij Pannenkoekenhuis De Stapelbakker, maar - let op - we moeten er per tafel betalen. Dus graag contant geld meenemen.  

Na de lunch steken we bij Zaltbommel de Waal weer over. Daarna volgen we voor een klein stukje de Waaldijk en daarna de dijken langs de Afgedamde Maas en de Bergsche Maas.  Kort voor Heusden is er een namiddagstop gepland. Na nog een stukje Bergsche Maas schieten we bij Vlijmen de snelweg weer op voor de laatste 41 km terug naar huis.

 

21 mei 2024-238 km-Naar Maas, Rijn en Lek
60 downloads
21 Mei Routekaartje Maas Rijn En Lek Jpg

Als u deelneemt aan een rit van MC Veteranen, gaat u ermee accoord dat er nadien mogelijk beeldmateriaal van u op de website wordt gepubliceerd. Indien u hier bezwaar tegen heeft maar toch graag aan de rit wilt deelnemen, dient u dit voor aanvang van de rit aan de organisator van de rit cq de ritleider kenbaar te maken.